1. Anasayfa
  2. Sosyal Medya

Linkedin Hesabını Kalıcı Olarak Silme


Güvenlik ve gizlilik kontrolleri söz konusu olduğunda, LinkedIn, diğer tüm büyük sosyal medya platformlarına kıyasla her zaman zirvededir. Ancak, ara vermeniz veya LinkedIn profilinizi kapatmanız için bir neden olabilir. Linkedin hesap silme işlemi için Hazırda Bekletme özelliği, genel görünürlüğü sınırlama ve LinkedIn profilini kalıcı olarak silme gibi üç farklı seçeneğiniz var.

LinkedIn hesabınızı hazırda bekletme özelliği, LinkedIn hesabınızı geçici olarak devre dışı bırakmak ya da hesap dondurma işlemi için alternatif bir seçenektir. Hesabınızı hazırda bekletmişseniz, profiliniz “LinkedIn üyesi” olarak gider ve kimse tarafından görünmez. Tamamen silmek istemiyorsanız LinkedIn hesabınızın herkese açık görünürlüğünü sınırlandırmanız daha doğru bir karar olabilir. Öte yandan, bir LinkedIn hesabını silmek tüm gönderilerinizi, yorumlarınızı, makalelerinizi ve takipçilerinizi içeren bu platformdaki tüm verilerinizi de kaldıracaktır.

Eğer LinkedIn profilinizi nasıl sileceğinizi merak ediyorsanız, bu adım adım kılavuz, LinkedIn hesabınızı kalıcı olarak silmenize yardımcı olacaktır.

Linkedin Hesap Silme İşlemi Nasıl Yapılır?

LinkedIn hesabınızı kapatmak için hesabınıza giriş yapın ve aşağıdaki adımları izleyin.

  1.  LinkedIn profilinizin üst kısmındaki Ben simgesine tıklayın.
  2. Şimdi  açılır menüden  Ayarlar ve Gizlilik‘i seçin.
  3. Hesap Tercihleri  bölümünün altında,  Hesap Yönetimi’ni tıklayın.
  4. Buradan Hesabı Kapat seçeneğini seçin.
  5. Şimdi hesabınızı kapatma nedenini seçin veya geri bildiriminize yorum yapın ve İleri’yi tıklayın.
  6. Şimdi hesap şifrenizi girin ve Hesabı kapat’ı tıklayın.

Bu sosyal ağdaki hesabınızı kaldırmak için LinkedIn mobil uygulamasında da aynı adımları takip edebilirsiniz.

LinkedIn hesabınızı silmekten vazgeçip geri yüklemek yani Linkedln hesap kurtarma işlemi yapmak isterseniz, devre dışı bırakma başvurusunda bulunduktan sonraki 20 gün içinde profilinize giriş yapmanız gerekir. 20 gün içinde hesabınıza giriş yapmazsanız hesabınızı kurtaramazsınız.

E-posta adresi olmayan bir LinkedIn hesabı nasıl silinir?

Profilinize giriş yapmadan bir LinkedIn hesabını silemezsiniz. E-posta adresinizi hatırlamıyorsanız, profilinizde e-posta adresinizi bulmak için LinkedIn arkadaşlarınızı veya bağlantılarınızı kontrol edin. Böylece Linkedin şifrenizi sıfırlayabilir ve erişim sağlayabilirsiniz.

Parolanızı unuttuysanız veya ilişkili hesabınızla e-posta adresinize erişiminiz yoksa LinkedIn kimliğinizi doğrulamanız gerekir.

LinkedIn’de kimliğinizi doğrulamak için aşağıdaki adımları izleyin:

  1. LinkedIn Oturum Açma sayfasına gidin ve parolamı unuttum’u seçin.
  2. Hesabınızla ilişkili e-posta kimliğini girin ve Hesabı Bul’a tıklayın.
  3. Şimdi e-postanıza gönderilen bir doğrulama kodunu girmenizi ister.
  4. Bu e-postaya erişiminiz olmadığından , Kimliğinizi doğrulayın‘ı tıklayın  .
  5. Kimlik doğrulama sürecinde, geçerli bir kimlik kartı veya pasaportun resmini yüklemeniz istenecektir.
  6. Şimdi hesabınızla ilişkilendirilmesini istediğiniz yeni e-posta adresini ve LinkedIn profil URL’nizi girin .
  7. Siz gönderdikten sonra, bilgilerinizi işleyecekler ve sizinle iletişime geçecekler.

Linkedin hesap silme işlemi, kullanıcıların ihtiyaçlarına göre oldukça esnek bir şekilde gerçekleştirilebilir. Ancak unutulmamalıdır ki hesap bir kere kapatıldığında, geri dönüşü olmayabilir. Bu nedenle, karar vermeden önce tüm olası sonuçları değerlendirmeniz faydalı olur.

FTC: İçerikte bulunan bağlantılar aracılığıyla ürün/hizmet satın aldığınızda komisyon kazanabiliriz. Komisyonlar editoryal değerlendirmelerimizi etkilemez.