1. Anasayfa
  2. Sosyal Medya

TikTok Video Silme: Tek Tek ve Toplu Olarak


TikTok videoları nasıl silinir diye merak ediyorsanız, bu yazıda tek tek ve toplu olarak TikTok videolarını silme işlemi, aynı zamanda TikTok özel videoların nasıl silineceğini adım adım açıkladık…

İçerik stratejinizi değiştirmek veya başka nedenlerle TikTok’ta paylaştığınız bir videoyu/videoları silmek isteyebilirsiniz. Elbette bir video artık amacınıza hizmet etmiyorsa en iyi seçenek onu silmektir ve TikTok video silme işlemi sanıldığından daha basittir. İster TikTok’taki canlı bir videoyu ister özel bir videoyu silmek isteyin, aşağıda gerekli tüm detayları bulacak ve kolayca silme işlemini gerçekleştirebileceksiniz.

Hadi başlayalım!

TikTok Videoları Nasıl Silinir?

TikTok profilinizden bir videoyu silmeye karar verdiyseniz aşağıdaki adımları izleyin:

  • Cihazınızda TikTok uygulamasını açın.
  • Profil sekmenize gidin.
  • Silmek istediğiniz videoyu bulun ve üzerine dokunun.
  • Video açıldıktan sonra, ekranınızın sağ alt köşesinde bulunan üç nokta‘ya dokunun.
  • Bir menü açılacaktır. Menüden Sil seçeneğini bulun ve ardından üzerine dokunun.
  • Onaylamak için tekrar Sil‘e dokunun.
  • Silmeniz gereken tüm videolar için yukarıdaki adımları tekrarlayın.

📌 TikTok videolarını silmek yerine dilerseniz erişimi kısıtlayabilirsiniz. Bunun için de Gizlilik ayarlarına gidebilir ve oradan video erişimini Yalnızca ben olarak değiştirebilirsiniz. Böylece diğer TikTok kullanıcıları artık videolarınızı göremez.

Taslaktaki TikTok Videoları Nasıl Silinir?

TikTok videolarınızdan bazılarını taslak olarak kaydettiyseniz, bunları hesabınızdan kolayca silebilirsiniz. Bunu şu şekilde yapabilirsiniz:

  • TikTok uygulamasını açın ve Ana Sayfaya gidin.
  • Ana Sayfada, ekranınızın sağ alt köşesindeki Profil simgesine tıklayın.
  • Profil sayfanızda, Taslaklar klasörünüzde kayıtlı videoları göreceksiniz; üzerine dokunun. Taslaklar klasörünü profilinizin sol üst tarafında görebilirsiniz.
  • Taslaklar sekmesinde, ekranınızın sağ üst köşesindeki Seç düğmesine dokunun.
  • Silmek istediğiniz kayıtlı videoların her birini seçin. 
  • Tüm taslak videoları seçtikten sonra Sil düğmesine dokunun.
İlgilenebilirsin:   En İyi 5 TikTok Veri Analiz Aracı

TikTok’un Taslaklar için toplu silme seçeneği olmasa da hem Android hem de iOS kullanıcıları için hepsinden kurtulmanın hızlı ve kolay bir yolu var. Uygulamanın önbelleğini temizleyerek TikTok hesabınıza kaydedilen tüm Taslaklardan kurtulabilirsiniz.

TikTok’ta Özel Videolar Nasıl Silinir?

TikTok’taki tüm özel videoları silmek isterseniz, aşağıdaki adımları izleyin:

  • TikTok uygulamasını açın ve profilinize gidin.
  • Özel videolara erişmek için profilinizde kilit simgesine dokunun. Simgeyi beğeniler klasörünün hemen yanında bulabilirsiniz.
  • Özel video klasörünü açtıktan sonra silmek istediğiniz videoyu bulun ve açın.
  • Videoyu açtıktan sonra üç nokta düğmesine dokunun.
  • Ekranınızda bir açılır menü belirecektir. Menüden silme seçeneğini bulun ve üzerine dokunun.
  • İşlemi tamamlamak için tekrar Sil düğmesine veya Onayla düğmesine dokunun.

Canlı TikTok Etkinliği Nasıl Silinir?

TikTok’ta planladığınız Canlı etkinliğinizi silmek istiyorsanız aşağıdaki adımları izleyin: 

  • Tiktok’ta profil sekmenize gidin ve ekranınızın sağ üst tarafındaki takvim simgesine dokunun.
  • Takvim açıldıktan sonra hangi yaklaşan canlı etkinliği silmek istediğinizi seçin. Ardından, yanındaki üç nokta simgesine dokunun.
  • Bir açılır menü görünecektir. Oradan, Sil seçeneğine dokunun.
  • İşlemi onaylamak için tekrar Sil‘e dokunun.

TikTok Videoları Toplu Silme

TikTok vide silme işlemi kalıcıdır ve geri alınamaz. Bu nedenle TikTok tüm videoları toplu olarak silme yani tek seferde silmeye izin veren bir seçenek sunmuyor. Platformdaki birden fazla videoyu silmek isterseniz, bunları tek tek seçip silmeniz gerekir. Yüzlerce videonuz varsa ve hepsini birden silmek istiyorsanız, bunun yerine TikTok hesabınızı silmeniz kesin çözüm olur. Alternatif olarak, tüm videolarınızın gizlilik ayarlarını “Yalnızca ben” olarak değiştirebilirsiniz.

Ayrıca, Chrome Web Mağazası’nda TikTok toplu video silme işlemi için geliştirilmiş “Delete All My Videos on TikTok™” adlı bir eklenti mevcut. Bu eklenti ile TikTok videolarını tek seferde profilinizden toplu olarak silme işleminin hızlı bir şekilde yapılabileceği belirtiliyor. Eklentiyi denemek isterseniz buradaki linke tıklayıp inceleyebilirsiniz.

İlgilenebilirsin:   TikTok 0 İzlenme Sorunu Nasıl Çözülür?

TikTok Hesabı Nasıl Silinir?

Gerçekten tüm fotoğraflarınızı silmek istiyorsanız, ancak tek tek silmek için çok fazla fotoğraf varsa ve hesabınıza o kadar bağlı değilseniz veya tamamen temiz bir sayfa istiyorsanız, TikTok hesabınızı silmeniz en iyi seçenek olabilir. Bu işlem ile yüklediğiniz tüm içeriği, takipçileri ve beğenileri kaybedersiniz.

Bir TikTok hesabını silmek için:

  • TikTok’u açın ve ‘Hesap’ı seçin.
  • Ekranın sağ üst kısmındaki üç noktalı menü simgesine dokunun.
  • Hesabı yönet‘i seçin.
  • Telefon Numarası‘nı seçin ve numaranızı ekleyin.
  • 6 haneli bir kodun SMS ile gönderilmesini bekleyin ve bunu TikTok uygulamanıza girin.
  • Şimdi, ‘Hesabı sil‘e dokunun.
  • Hesap silme işlemine devam edip etmeyeceğiniz sorulacak, Devam‘a dokunarak onaylayın.
  • Kodu uygulamaya girin ve Hesabı sil‘i seçin.
  • Hesap silmeyi onaylamak için Sil‘i seçin.

Hesabınızı ve tüm içeriğini kurtarmak için 30 gününüz vardır. 30 günden sonra TikTok hesabınızı kurtarmanız mümkün değildir. Eski hesabınızı sildikten sonra, yeni bir hesap oluşturabilir ve baştan başlayabilirsiniz.

TikTok video silme işleminden önce aklınızda bulundurmanız gerekenler:

  • Bir videoyu TikTok’tan sildiğinizde geri getirilemeyeceğini unutmayın.
  • Videoyu silmek isteyip istemediğinizden emin değilseniz, geri almanın bir yolu olmadığı için ‘evet’e dokunmayın.
  • Birisi videoyu telefonuna kaydettiyse veya indirdiyse, videoyu sildiğinizde hiçbir şey olmaz.
  • İnternet bağlantınız çok yavaşsa ve üç seçenekli menü açılmıyorsa videoyu silemezsiniz.

Artık Tiktok video silme işleminin nasıl yapıldığını biliyorsunuz. TikTok tüm videoları aynı anda silmenize izin vermediğinden, her birini silmek zaman alabilir. Tüm TikTok hesabınızı silmek, tüm videonuzun bir kerede kaldırılmasını sağlar. Ancak, hesabınızı silmenin beraberinde başka bir hesabı sıfırdan büyütme maliyeti de gelir. Bu nedenle, herhangi bir karar vermeden önce iyice düşündüğünüzden emin olun.

İlgilenebilirsin:   TikTok Yardım Merkezi: TikTok ile Nasıl İletişime Geçilir?

FTC: İçerikte bulunan bağlantılar aracılığıyla ürün/hizmet satın aldığınızda komisyon kazanabiliriz. Komisyonlar editoryal değerlendirmelerimizi etkilemez.